Opening verblijf Ikiliwindi

Opening verblijf 6 gehandicapte kinderen in Ikiliwindi: Casey Foundation Home.
Op 16 maart j.l. Is het eerste Casey Foundation Home voor 6 ernstig lichamelijk gehandicapte kinderen geopend. Het verblijf is opgeknapt en ingericht met materiaal en geld van onze stichting.De container die eind 2011 arriveerde, bevatte o.a. novilon, keukeninrichting, aangepast meubilair, rolstoelen, incontinentiemateriaal, bedden, linnengoed, kleding en speelgoed.
De kinderen zijn in januari en februari al gehuisvest en wonen samen met een van de moeders, dagelijks geholpen door een groep vrijwilligers van onze partnerstichting in Kameroen: de Casey Association.
Op 16 maart was het groot feest. Onder grote belangstelling werd door de de minister van sociale zaken, de burgemeester van Konyi (de gemeente waar Ikiliwindi onder valt), de Chief van Ikiliwindi,  en de coördinator van de Casey Association dhr.Collins, het verblijf geopend.
De vrijwilligers o.a. Miss Happy en dhr. Charles waren supertrots dat het gelukt is om dit project met hulp uit Nederland van de grond te krijgen.
Zorg voor gehandicapte kinderen in dit deel van Kameroen is er vrijwel niet.
Samen, de Stichting Gehandicapte Kinderen Kameroen en de Casey Association, willen we in Ikiliwindi gaan proberen om de bevolking van groot tot klein te laten zien dat een gehandicapt kind meer is dan alleen een handicap en dat ook deze kinderen recht hebben op een menswaardig bestaan.
We willen dit gaan doen door voorlichtingsprojecten op de scholen en voetbalclubs, samen te werken met de verloskundige en vrouwen en moeders te helpen bij de zorg voor hun kinderen, gezond en ziek. Met hulp uit Nederland zullen de vrijwilligers in Ikiliwindi getraind worden in de zorg voor de gehandicapte kinderen. Niet alleen de kinderen die nu in het Casey Foundation Home wonen, maar ook de kinderen die bij hun ouders of grootouders thuis wonen.
Alle kinderen uit het dorp kregen een t-shirt met opdruk van de Casey Association en voor iedereen was er een drankje en een hapje.Bij het Casey Foundation Home zal komende zomer met vrijwilligers uit Nederland een groentetuin worden aangelegd, een kippenhok gebouwd en zal ook de binnenkant van het huis nog verder opgeknapt/aangekleed worden.
Als bestuur zijn we heel blij dat deze stap is gezet en we zijn iedereen die hier aan bijgedragen heeft heel dankbaar!