Bouw Bakene Casey Healthcenter en Mercy’s Home Ikiliwindi

Eind december is de bouw van het moeder en kindcentrum hervat en de verwachting is dat het dak in januari op het moeder en kind centrum zit.

Met hulp van o.a. de Wilde Ganzen is ook de start gemaakt van het Mercy’s Home. Een huis wat naast het Moeder en Kind centrum komt en waar zwangeren uit de regio met 38 weken zwangerschap kunnen verblijven . Daarmee zijn zij bij begin van de bevalling tijdig in het Moeder en Kind centrum  om zo veilig te kunnen bevallen . Voorkomen  kan zo worden dat door o.a. zuurstoftekort er handicaps ontstaan.

Voor het Mercy’s home en ook voor de bijgebouwen (wasplaats, buitentoiletten en keuken) moest er eerst geëgaliseerd worden voor de bouw kon beginnen.

In Kameroen verplicht de overheid om een omheining te bouwen rond een instelling voor gezondheidszorg. Alle stenen voor de muur (en dat zijn er heel veel…..) zijn gebakken en liggen opgeslagen. Zodra er geen vrachtwagens de bouwplaats meer op hoeven, kan de muur gemetseld worden.

De aannemer heeft aangegeven dat als de situatie in anglofoon Kameroen niet verergerd, de bouw in april 2019 afgerond zal zijn.

bouw

bouwbouwbouwbouw

Het Moeder en Kind centrum krijgt de naam: Bakene Casey Healthcenter Ikiliwindi. Bakene is de familienaam van de moeder van Sally Ebot (overleden in 2016) en Casey is de link naar het Casey’s Home. Het Mercy’s home is genoemd naar Sally Ebot, die in Kameroen Mercy wordt genoemd.