Malariaproject

 

afas_foundationlogoOnze partner in Kameroen heeft ons gevraagd om te helpen met een project om in de regio’s waar wij werken met de gehandicapte kinderen, zwangeren en babies om de malaria terug te dringen door preventiemaatregelen: uitdelen van muskietennetten en behandeling van door malaria zieke zwangeren en kinderen tot 5 jaar.

Malaria is niet alleen een probleem in Kameroen. Ongeveer een miljoen mensen sterven elk jaar aan malaria en de helft van de wereldbevolking leeft in gebieden waar het risico bestaat om de ziekte te krijgen door de beten van geïnfecteerde muggen. Malaria is wereldwijd een van de meest voorkomende infectieziekten en een groot probleem voor de volksgezondheid, vooral in Afrika en Zuid-Azië. Ongeveer drie miljard mensen lopen het risico in 109 landen om besmet te raken. Elk jaar zijn er naar schatting 250 miljoen gevallen van malaria die leiden tot ongeveer een miljoen sterfgevallen, vooral bij kinderen jonger dan vijf jaar.

De meest effectieve preventiemaatregelen zijn het gebruik van muggennetten (klamboes) behandeld met langdurige insecticiden - om de muggenbeten te voorkomen en om de muggen te doden - en het sproeien van de binnenmuren van huizen met vergelijkbare insecticiden om malaria dragende muggen te doden.

Het is een project van 3 jaar. In Nederland hebben we AFAS bereid gevonden om ons te helpen met de opzet van dit project gedurende het 1e jaar.

Begin februari 2019 vindt de “aftrap”  van dit project plaats en zullen de eerste netten worden uitgedeeld!

duranet